Nieuwste Nieuws: Nachtpost radiovideo

Hier en daar op enigerlei socials zag je dit misschien al eens in mijn losse flodderposts voorbijdwalen: Nachtpost.

Met Nachtpost wil ik een platform maken, dat de verbinding legt tussen nachtleven en mensen die zich in meerdere of mindere mate eenzaam voelen. In 1e instantie door middel van een online radioshow, waarin ook video te zien is (ja dat kan natuurlijk!), waarin het nachtleven zich laat zien; met daaruit voortvloeiend kleinschalige evenementen, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, en hopelijk op termijn elkaar ook zelf kunnen ondersteunen en misschien zelfs wel bevrienden.


Ik ben heel erg blij, dat ik daarbij ondersteund wordt door cultureel clubhuis Sexyland.world; in en vanuit hun (upside down) studio ga ik het programma presenteren, en de planning is om de eerste show in februari te doen.
Nu is er natuurlijk wel de realiteit van de coronacrisis. Allereerst ontzettend naar voor alle zieken, mensen die zijn komen te overlijden, hun nabestaanden, mensen met long-covid. En voor al die nachtleven- en andere organisaties, bedrijven, mensen die hierdoor financieel (en niet te vergeten emotioneel) getroffen worden. Het is gewoon een klotetijd. Hoewel er soms ook wel weer mooie dingen uit voortkomen, hoe cru dat soms ook kan klinken.

Wat Nachtpost betreft, valt het ook enigszins in duigen, want tja: het nachtleven is gesloten, hoe kan ik ze nu vragen zich te laten zien? Ik heb wel wat ideetjes inmiddels om het op andere manier vorm te geven, voor nu, maar toch blijf ik me enigszins bezwaard voelen om het te vragen, aan mensen die al zoveel aan het waarschijnlijk moede hoofd hebben.
Ik wilde ook graag mensen gaan interviewen op straat, maar nu zitten we net weer in een lockdown, en wordt het allemaal wat ingewikkelder (zeker voor mij, met mijn vaak praktisch gezien zeer onhandige beperkingen: een gesprek met mondkapjes op, op minimaal 1,5 meter, in de lawaaierige buitenlucht is niet te doen als je half doof bent – ik ga nog uitvogelen of ik het met headphones via mijn opnameapparatuur kan doen).

Ik vind het nu wat ingewikkeld dus. Ook al omdat mn laptop het begaf; gelukkig heb ik een andere op de kop weten te tikken, hopelijk gaat dat beter! Dus voor nu: heb geduld! Alles komt goed! (…)

De Nachtpost website is bezig een echte website te worden, je vindt daar vast al meer info dan hier.
En mocht je een leuk idee hebben voor de show: van harte welkom! Mail naar zuster@nachtpost.nl (mijn andere emailadres mag ook hoor) en verblijd mij en vele andere Amsterdammers met je goede plannen!